Personaluthyrningen

Norvinges historia

Dragbilen ställdes av 2006 och åkeriverksamheten ändrades till personaluthyrning och bemanning. Eller mer folkligt – att hyra ut sig själv, jobba på F-skatt eller gå som ”gubbe”. Ja, verksamheten har flera namn och inte är den direkt så omtyckt bland de som gärna vill kopplas till en av färgerna med tillhörande nyanser på den politiska färgpaletten.

Norvinge historia

Historien om personaluthyrningen

Nåväl, den nya inriktningen innebar skiftande uppdrag. Allt från tillfälliga förarjobb på anläggningsbilar till uppdrag inom markanläggning, stensättning och reparationer. Under en första halvårsperiod bestod uppdragen i huvudsak till att köra lastbil inom anläggningstransporter.

Från sommaren 2007 halkade Bo av en händelse mer in på entreprenadmaskinsidan. Först genom att med hjullastare sköta utlastningen av krossmaterial på NCC:s bergtäkt i Uddevalla till att under dryga halvåret sköta en efterkross för Rubens Maskin i Svanskog och med den turnera mellan olika bergtäkter i Värmland. Men under fyra år ingick han i ett förkrossteam på Grävmaskinscentralen i Uddevalla där det handlade om att bära undan krossmaterial med hjullastare, sköta krossverket och inte minst reparera eländet. Under kortare perioder och enstaka tillfälle när det var stopp i krossverksamheten tog han uppdrag inom brunnsborrning, stensättning med att bygga murar och garageuppfarter, markentreprenad som gubbe med spade och betongstationsserviceområdet med svetsning och andra reparationer. Under hela tiden levererade han under fritiden artiklar som frilansjournalist till tidningar inom området lastbilar. Perioden som Bo ställde sig till förfogande som ”gubbe” pågick fram till sommaren 2012, men har egentligen inte upphört utan bara ersatts av journalistiken och artikelförfattande på heltid.
Rulla till toppen